dimecres, 11 de juny del 2008

POLE DANCE

Ja sabeu que hi ha de tot a la vinya del senyor i molt probablement Internet n'és en l'actualitat la prova més fefaent. Fa uns dies tot navegant per la globusfera a la cacera de nous talons i talents vaig topar-me amb una agradable sorpresa, el POLE DANCE. Resumidament, noies lleugeretes de roba ballen sinuosament ajudant-se d'una barra metal·lica vertical. I poden congratular-nos-en, perquè majoritàreament ho fan abillades amb boniques sabates de taló de plataforma. Personalment no sóc un entusiasta de les sabates de plataforma però s'ha de reconèixer que les noies aconsegueixen fer-les lluir.

En un estudi superficial del ball ja se'n distingeixen els trets fonamentals (no serè jo qui defensi la necessitat d'un anàlisi més aprofundit). Hom percep de forma diàfana la voluntat de les ballarines d'emular les gestes de les seves companyes professionals, les streepers. Després d'hores d'entrenament i pràctica acaben realitzant una mena de ritual de la fertilitat farcit de moviments pèlvics i exhortacions a la còpula. Aquesta darrera afirmació, que pot semblar gratuïta, pren força quan es pare esment en la rigidesa de la barra i la insistència per abraçar-la amb les cames. En definitiva, tot plegat acaba derivant en un espectacle prou commovedor i edificant.

En la meva opinió l'esforç d'aquestes noies no és menyspreable. Com veure-ho en els vídeos que us he penjat el ball pot tecnificar-se considerablement. Les noies aleshores es musculen i els exercicis passen a ser més propis de la gimnàstica olímpica que de la ingènua lubricitat inicial. N'és un clar exemple el darrer vídeo. Podreu comprovar com efectivament el ball s'ha convertit en un espectacle gairebé de circ digne de ser vist per la seva plasticitat i sensualitat però emancipat de l'alt contingut sexual primerenc.

A moments plenes d'inspiració i erotisme en d'altres més dubtoses aquestes noies i els seus vídeos mereixen que els hi concediu una oportunitat.







La campiona de Austràlia de POLE DANCE ens mostra les seves aptituts. El vídeo assoleix cotes d'emotivitat encomiables. No us el perdeu.



Podreu trobar molts més vídeos al youtube.